中领智慧 | 城市之窗 归家之园

▽ 项目鸟瞰图 Bird 's-eye view of the  project

城市之窗 归家之园


▽ 沿街透视图 Along the street perspective drawing

城市之窗 归家之园


▽ 售楼部透视图 Perspective of Sales Department

城市之窗 归家之园





01

 区位分析 



| 城市与周边 |
同处中轴,紧邻中心




▽ 项目所在地区 Project Area

城市之窗 归家之园


宜宾,国家历史文化名城,名酒五粮液即产于此,是名副其实的“中国酒都”。兴文,紧挨成渝双城经济中心圈,坐拥国家级5A景区蜀南竹海、石海风景区及世界地质公园,核心景区被中共中央原总书记胡耀邦题词赞为“天下奇观”。

Yibin City, Sichuan Province, a national historical and cultural city, the famous wine Wuliangye is produced here, and it is a veritable 'Chinese Wine Capital'. Xingwen, close to the economic center of Chengdu and Chongqing. There are national 5A Scenery Sites, such as South Sichuan Bamboo Sea, stone sea scenic spot and World Geopark. The core scenic spots were praised by Hu Yaobang, the former General Secretary of the Communist Party of China, as 'the wonders of the world' ..



兴文高铁站的“城市窗口”

'City window' of Xingwen high speed railway station

▽ 项目效果图 Project renderings

城市之窗 归家之园


城市名片

城市“迎客厅”

Urban business card

The 'welcoming living room' of the city


▽ 项目所在地区 Project Area


城市之窗 归家之园


项目建设于四川省宜宾市兴文县空铁湖区,南侧兴文大道,与城市高铁同处一条轴线,展示区前场为开放广场和景观共享的场所,为市民开放。地块景观资源丰富,交通站点密集,出行方式多样,生活便利,通达性极强。

The project is constructed in Kongtiehu District, Xingwen County, Yibin City, Sichuan Province, on the south side of Xingwen Avenue, and on the same axis as the city's high-speed rail. The front field of the exhibition area is an open square and a place for landscape sharing, open to the public. The plot is rich in landscape resources, densely accessible, diverse travel modes, convenient life, and highly accessible.




02

 设计方案 



| 形态与空间 |
向外昭示,向内花园



▽ 项目总平面图 General layout of the project

城市之窗 归家之园


建筑体处于城市焦点,遥望高铁枢纽,是最佳城市接驳点和人流导入点,基于场地现状的优良性,我们的设计策略是在土地利用最优化的前提下有节制的丰富该项目。

The building is in the focal point of the city. Looking at the high-speed railway hub, it is the best urban connection point and people flow introduction point.Based on the goodness of the current situation of the site, our design strategy is to enrich the project in a controlled manner under the premise of optimizing land use.


▽ 流线分析 Streamline analysis


城市之窗 归家之园


位于街道转角的展示区,既具备绝佳的城市展示性,同时也能提升地块内的高价值业态。此外场地周边教育资源丰富,生态环境优质。

The exhibition area located at the corner of the street not only has an excellent urban display, but also can enhance the high-value business in the plot. In addition, there are abundant educational resources and high-quality ecological environment around the site.


▽ 空间礼序 Space etiquette

城市之窗 归家之园


融入起承转合的造园思想,每个空间都具有自身的意境,走在诗里,游在画中。

Incorporating the gardening ideas of inheritance and transformation, each space has its own artistic conception, walking in the poem and swimming in the painting.



| 体块与尺度 |

虚实结合,对称平衡



▽ 形体分析 Body analysis

城市之窗 归家之园


外形丰富而独特,贵族气息在建筑的冷静克制中优雅的散发出来,强调线条带给人的舒适和震撼,采用强烈虚实对比,形体对比,几种材质的穿插等手法突出建筑简洁流畅、活跃大气的气质。

The appearance is rich and unique, the aristocratic atmosphere is elegantly exuded in the calm restraint of the building, emphasizing the comfort and shock brought by the lines, and using strong contrast between the virtual and the real, contrast of the body, interspersed with several materials and other techniques to highlight the simple, fluent, active and atmospheric temperament of the building.



| 肌理与形式 |
材质多样,色调简洁



▽ 立面分析 Analysis of the facade —— 正立面


城市之窗 归家之园

立面采用古典的新中式,材质采用铝板,在细节处理上多采用线条及雕窗结合不同色调的体块外墙相互穿插,突出建筑的丰富、变化性。

The facade adopts the classical new Chinese style, the material is made of aluminum plate, and the details are mostly made of lines and carved Windows combined with different colors of the volume of the exterior wall interspersed, highlighting the richness and variability of the building.


▽ 立面节点控制 Facade node control —— 挑檐节点控制


城市之窗 归家之园


▽ 立面节点控制 Facade node control —— 幕墙节点控制

城市之窗 归家之园




03

 效果模型 



▽ 停车区入口效果 Parking area entrance


城市之窗 归家之园


▽ 看房区效果 Viewing area effect

城市之窗 归家之园


▽ 水景效果 Waterscape effect

城市之窗 归家之园


▽ 休闲区效果 Leisure area effect

城市之窗 归家之园


▽ 中庭休闲区效果 Atrium leisure area effect

城市之窗 归家之园


▽ 洽谈区效果 Negotiation area effect

城市之窗 归家之园


不像以往售楼部的传统销售格局,更多是以人为本的设计理念,塑造景墙,营造私密环境。植入功能体块,形成内向型围合空间,同时加以庭院、廊架、影壁等元素,丰富内部空间层次。使示范区在周围喧嚣的环境中依然可以获得内部空间的宁静,提升游园性和体验感。

Unlike the traditional sales pattern of the previous sales department, it is more based on the people-oriented design concept, shaping the scenery wall and creating a private environment. Functional blocks are implanted to form an inward-looking enclosed space. At the same time, elements such as courtyards, corridors, and shadow walls are added to enrich the internal spatial hierarchy. The demonstration area can still obtain the tranquility of the internal space in the surrounding hustle and bustle environment, and enhance the garden and experience.




项目名称:海翔云湖项目售楼部

项目位置:四川省兴文县空铁湖区

设计公司:重庆中领设计研究院有限公司

主持建筑师/项目主创:杨贤  罗连根

方案设计团队:张杰 张歆悦 邓念东

施工设计团队:马骁 靳玉柏 王锋锋

建筑面积:2143.65 ㎡

设计时间:2019年4月

业主:兴文县海翔实业有限公司

材料:铝板、铝合金、石材


Project name: The Sales Department of Haixiang Yunhu Project

Project Area: Kongtie Lake Area,Xingwen County, Sichuan Province

Design company: Zhongling Design

Principal Architect/project creator: Yang Xian,Luo Liangen

Creative design team:Zhang Jie,Zhang Xinyue,Deng Niandong

Construction design team:Ma Xiao,Jin Yubo,Wang Fengfeng

Building area: 2143.65 m2

Design time: April 2019

Owner: Xingwen County Haixiang Real industry Co. LTD

Materials: Aluminum plate, aluminum alloy, stone material


相关推荐

暂无数据